Default

Kan jeg betale ned et forbrukslån raskere enn avtalt?

Mange som søker om forbrukslån er skeptiske til nedbetalingen av lånet, og det er det vi vil kalle en sunn skepsis. For man bør være sikker på at man klarer å betale ned hvert eneste avdrag, men det mange kanskje vil synes er vanskelig er å velge riktig nedbetalingstid. For trenger man egentlig tre år på å betale ned et lån på 20 000 kroner, eller er det alt for lang tid? I følge Petter fra Låne på dagen er den store fordelen her er at man kan velge så lang nedbetalingstid som man vil, og samtidig betale raskere enn avtalt.

Du bestemmer selv størrelsen på avdragene

For selv om du har fått en nedbetalingsplan som gir deg en fast sum hver måned, så er det ingenting i veien med å betale mer enn denne summen. Dette er altså kun minstesummen som du må betale, og det er fritt frem for å slenge inn større avdrag i ny og ne. For eksempel kan du legge inn 5000 kroner ekstra den måneden du får feriepenger dersom du ønsker å kvitte deg med gjelden raskere. Det er også mulig å søke om avdragsfrihet i enkelte banker dersom tilfellet skulle være det motsatte – at du sliter med å betale for deg.

Du kan innfri lånet akkurat når du vil

Dersom du plutselig kom over en hel slant med penger som er nok til å innfri den resterende gjelden, så kan du gjøre dette på dagen. Du er på ingen måte bundet til å fortsette nedbetalingen til den datoen som nedbetalingsplanen foreslår. I følge norsk lovverk kan du innfri all gjeld akkurat når du vil, og dette er noe som alltid anbefales ettersom den totale lånekostnaden reduseres for hver måned du slipper å betale renter og gebyrer. Har du penger til overs og gjeld, så er det ingen grunn til å ikke bruke de!

Hvordan gjør man det?

Det er ikke noen vanskelig prosess å innfri et lån. Du har sannsynligvis et månedlig trekk i nettbanken allerede, og her kan du selv justere summen til det du ønsker å betale. Kanskje har du også et KID-nummer og et fast kontonummer som du enkelt kan innbetale ønsket sum til utenom den månedlige fakturaen. Er man usikker så kan man alltids kontakte bankens kundeservice, men det er uansett ikke noe tvil om at dette skal la seg gjøre på en enkel måte.