økonomi

Nyttige bøker om personlig økonomi

Ønsker du å lære mer om personlig økonomi? Det finnes mange bøker på markedet som handler om temaet. Personlig økonomi er et vidt begrep, og handler egentlig om alt fra sparing og budsjett til pensjon, skattespørsmål, aksjer, investeringer og lån.

Personlig økonomi er et tema som angår alle privatpersoner, og ved å lære mer om emnet får man bedre oversikt over sin husholdningsøkonomi. Det kan være lurt å lese bøker om hvordan man skal klare å disponere pengene man har til rådighet på en fornuftig måte, eller rett og slett bare ha et godt oppslagsverk hjemme som handler om forskjellige temaer innen personlig økonomi. Ved å lese litteratur om personlig økonomi får man både kunnskap og motivasjon – noe som er svært viktig for å klare å gjøre endringer i hverdagen slik at man forbedrer sin økonomi.

Noen aktuelle bøker:

Få mer ut av pengene dine – Privatøkonomi på 1-2-3

“Få mer ut av pengene dine – Privatøkonomi på 1-2-3” er skrevet av journalist og forbrukerøkonom Elin Reitan. Boken forteller oss hvordan vi som privatpersoner skal navigere oss gjennom det økonomiske landskapet, og gir oss nyttige tips og konkrete råd om hvilke valg vi bør ta for å få en best mulig privatøkonomi.

I boken kan man lese om viktige temaer som samlivsøkonomi og hverdagsøkonomi – i tillegg til gjeld, sparing, pensjon og arv. Forfatteren har en lettfattelig skrivestil, og boken inneholder dessuten flere praktiske eksempler.

Boken ble utgitt i 2016 av Hegnar Media. Veil. pris: kr. 398,-.

Personlig Økonomi – Juss

Dag Jørgen Hveem ga ut boken i 2016, og han er både advokat og høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI. Forfatteren har i tillegg en bachelorgrad i finans, og underviser i bank, finans og personlig økonomi.

“Personlig Økonomi – Juss” er et oppslagsverk som egner seg for folk flest. På en oversiktlig måte får man god kunnskap og informasjon om en rekke privatøkonomiske temaer. Les om ekteskap/samboerskap, pensjon, trygd, skatt, kredittvurdering, boliglån, gjeldsproblemer og arv.

Boken er utgitt av Fagbokforlaget. Veil. pris: kr. 599,-.

Personlig Økonomi – 2013/2014

“Personlig Økonomi – 2013/2014” er skrevet av Dag Jørgen Hveem, Jon Mjølhus, Hilde Nordstoga og Alexandra Plahte. Boken er et oppslagsverk på over 800 sider, og er utgitt med oppdateringer innen pensjon, skattesatser og fondssparing.

Hvordan gjøre kloke privatøkonomiske beslutninger gjennom hele livet? “Personlig Økonomi – 2013/2014” tar for seg aktuelle emner om sparing, investeringer, boligøkonomi, lån, familieøkonomi, skatt, arv, forsikringer og pensjon. Man finner dessuten et svært nyttig kapittel som handler om planlegging av personlig økonomi.

Boken er tiltenkt både privatpersoner, økonomistudenter og økonomiske rådgivere.

“Personlig Økonomi – 2013/2014” ble utgitt i 2013 av forlaget Cappelen Damm.
Veil. pris: kr. 779,-.

Rik – Personlig økonomi for et godt liv

“Rik – Personlig økonomi for et godt liv” er skrevet av siviløkonom og journalist Elisabeth S. Lingjærde, og ble utgitt i 2015 av forlaget Prego Mobile.

Boken gir en solid innføring i personlig økonomistyring, og er svært godt egnet for ungdom og andre i etableringsfasen. Den er også nyttig for folk flest som ønsker å få en bedre personlig økonomi.

I boken kan du få svar på hvorfor noen mennesker blir lettere rike enn andre, og du kan lese om tips, triks og leveregler som rike mennesker har til felles. I tillegg vil du lære å sette opp et enkelt budsjett samt få svar på hvordan du kan øke lønnen din. Les også om hvordan man kutter 10% av sine utgifter på under 10 sekunder. Boken forklarer dessuten hvordan man investerer i eiendom og aksjer.

“Rik – Personlig økonomi for et godt liv” er en lettlest bok som inneholder mange gode sparetips. Veil. pris: kr. 299,-.

Pengekarusellen

“Pengekarusellen – slik lærer du barna fornuftig pengebruk og unngår at de går i luksusfellen” er skrevet av forbrukerøkonom Silje Sandmæl og journalist Randi Fuglehaug.

Boken fokuserer på barnas forståelse av penger, og hvordan man som foreldre kan gjøre dem mer bevisste forbrukere. Temaer som tas opp er bl.a. lommepenger, sparing, kjøpepress blant ungdom – i tillegg til hvordan man involverer barna i familiebudsjettet. Mye handler om hvordan man som foreldre kan være gode forbilder for barna i forhold til økonomi, og boken inneholder også mange tips og råd om økonomiske prioriteringer.

“Pengekarusellen” ble utgitt i 2016 av forlaget Cappelen Damm. Veil. pris: kr. 349,-.

Din økonomi

“Din økonomi – Ekspertenes 150 beste tips” er skrevet av siviløkonom Hallgeir Kvadsheim. Han er dessuten kjent som økonomisk rådgiver i “Luksusfellen” på TV3, og dekker saker om personlig økonomi i Dagbladet.

“Din økonomi” hjelper deg å få kontroll over privatøkonomien, og forfatteren har samlet de aller beste rådene i denne boken. Få gode tips om sparing, lån, forsikringer, skatt, selvangivelse, pensjon, arv og skilsmisse. Boken egner seg godt for alle som ønsker økonomisk veiledning, – også for studenter, småbarnsforeldre og pensjonister.

Forfatteren skriver på en lettfattelig måte, og boken er krydret med gode forklarende eksempler. “Din økonomi” er oppdatert i forhold til gjeldende regelverk.

“Din Økonomi – Ekspertenes 150 beste tips” ble utgitt i 2013 av Kagge Forlag.
Veil. pris: kr. 299,-